به گزارش خبرنگار مهر، از 18 استاندار کهگیلویه و بویراحمد 12 استاندار دعوت سید موسی خادمی استاندار کنونی کهگیلویه و بویراحمد را پذیرفتند و به یاسوج آمدند تا در شامگاه چهارشنبه در همایش هم اندیشی استانداران ادوار استان شرکت کنند.
استانداران ادوار مختلف استان در این همایش گرد هم آمدند تا علت توسعه نیافتگی کهگیلویه و بویراحمد پس از 35 سال را موشکافی کنند و گره از کار فروبسته این استان محروم بر گنج خوابیده بگشایند.
با این حال این همایش که به ابتکار تیم مدیریتی جدید استان برگزار شد، گامی دیگر برای تبادل تجربیات و انتقال این تجربه ها به مسئولین جدید بود تا با تدبیر، امید به توسعه یافتگی استان را زنده کنند.
این همایش یک روزه پر بود از خاطرات تلخ و شیرین استانداران ادوار از استان و آنها نشان دادند که هنوز دل در گرو کهگیلویه و بویراحمد دارند و این دیار را سرزمین خود می دانند.
سیاست زدگی و قوم گرایی مانعی بر توسعه استان بود
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در این همایش با تقدیر از برگزاری همایش هم اندیشی استانداران استان گفت: تجربیات و نظرات استانداران گذشته ظرفیت بزرگی است که امروز این ظرفیت در اختیار استاندار کنونی استان قرار گرفت.
آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی با بیان اینکه انقلاب به استان جفایی نکرده، افزود: بسیاری از اعتبارات و تسهیلات طی 35 سال اخیر به استان سرازیر شد اما ما به عنوان بومی های استان باید بپذیریم که معارضاتمان، سیاسی بودنمان و نزاعهای بومی و استانی اجازه نداد استانداران به اهداف خود برسند.
وی بیان کرد: بستر مناسبی هم برای رسیدن استانداران به هدفهایشان در استان مهیا نبود و این کار را سخت کرده بود.
موانع توسعه درونی هستند
آیت الله ملک حسینی خود زنی ها و مانع تراشی ها را مانعی بر توسعه استان دانست و بیان کرد: موانع بر سر راه توسعه این استان اغلب درونی بوده اند تا بیرونی.
وی هم اندیشی برای اتخاذ راهکاری در جهت رفع موانع توسعه استان را ضروری دانست و بیان داشت: کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ظرفیتهای فراوان، لیاقتی بیش از آنچه هست دارد و شکوفایی ظرفیتها باید با با کم کردن فاصله منابع تا منافع و مدیریت جهادی طی شود.
نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مدیریت جهادی یعنی مدیریتی بر پایه سرعت، اخلاص و یکدلی.
وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله ملک حسینی گفت: آن مرحوم دلش همیشه برای مردم می سوخت و با آسیبها همیشه در جنگ بود.
کار در این استان سخت تر و متفاوت تر از دیگر استانهاست
نماینده مردم بویراحمد و دنا نیز در این نشست گفت: کار در این استان سخت تر و متفاوت تر از دیگر استانهاست و براین اساس ارزیابی ها باید با توجه به سختی ها صورت گیرد.
غلام محمد زارعی در ادامه به بیان خاطراتی از استانداران ادوار مختلف استان پرداخت.
راه توسعه استان سرمایه گذاری است
استاندار کهگیلویه وبویراحمد هم در این همایش گفت :آمیختگی توان دولت، مردم و بخش خصوصی می تواند کهگیلویه و بویراحمد را بسازد.
سید موسی خادمی افزود: به دنبال این هستیم، انرژی جریان های جنس سیاست و توان قطب اقتصادی را در کنار کمک های دولت برای برانگیختن توسعه استان بکار گیریم.
وی ادامه داد: راهی نداریم جز اینکه باید سرمایه گذاری را تقویت و فعال کنیم و استراتژی سرمایه گذاری به سمت دولتی، شبه دولتی در کنار بخش خصوصی بکار بسته شود.
استاندار اظهار داشت: برای توسعه زیر ساخت ها با هم افزایی با برنامه ریزی، سیاست گذاری و اولویت بندی و افق دراز مدت و کوتاه مدت حرکت کنیم.
خادمی گفت: ما خواهان این هستیم که دولت نهادهای عمومی خود را تشویق و فعال کند تا در حوزه های راه، آب، گردشگری، نفت و گاز، صنعت و معدن در استان کهگیلویه و بویراحمد سرمایه گذاری کنند.
کهگیلویه و بویراحمد باید به خانه گردشگران بدل شود
دکتر علی قنبری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سال های 61تا 65 گفت: عقد اخوت باید در همه قومیت ها ، قبیله ها ، جناح ها و مناطق استان برای توسعه استان بسته شود.
وی تصریح کرد: با امتیازات ویژه و خاص به بخش خصوصی و سرمایه گذار راه را برای توسعه بن بست سرمایه گذاری باز کنید.
قنبری ادامه داد: در مناطق ییلاقی و سردسیری مزیت های زیست محیطی و صنعت گردشگری را فعال کنید و در مناطق گرمسیری به قطب صنعت، نفت و گاز و صنایع جانبی بپردازید.
وی تصریح کرد: کهگیلویه وبویراحمد تابلویی بر سر در ایران است که باید به خانه گردشگران بدل شود.
فرهنگ کار و تلاش نهادینه شود
سید مسعود حسینی استاندار سال های 84 تا 87 کهگیلویه و بویراحمد هم در این همایش گفت: اساس توسعه پایدار وهمه جانبه با نیروی انسانی خلاق، کارآمد و فنی امکان پذیراست و با نهادینه کردن فرهنگ کار، تلاش و فعالیت مستمر از فکرهای خلاق و خلاقیت ها درکار بهره گیرید.
وی افزود: محرومیت کهگیلویه و بویراحمد تاریخی وعمیق است، باید دولت ها نه براساس مساوات بلکه براساس عدالت به استان توجه می کردند و باید این مسئله برای توجه بیشتر به مولفه های مختلف استان به دولت پیشنهاد داده شود.
حسینی بیان کرد: آب محصول استراتژیک و کالایی مهم و ارزشمند در دینا و کشور است و کهگیلویه وبویراحمد آبدار کشور است که می توان با مهار آب و پیوند آن با کشاورزی، گردشگری، تولید انرژی و احداث ساختگاه های کوچک به توسعه استان کمک کرد.
وی تصریح کرد: کهگیلویه وبویراحمد در کنار دریا و کشورهای حوزه خلیج فارس برخوردار از همه ظرفیت ها و منابع بکر و چهار راه جنوب به مرکز کشوربرای تبادل مناسبات خود نیازمند به تبدیل گچساران به منطقه آزاد تجاری و اقتصادی است و این مسئله باید در دولت پیگیری شود.
حسینی گفت: مهارت ها، آموزش، مشاوره، برنامه سازی، خدمت محوری، اعتماد آفرینی و انگیزه سازی برای جویندگان کار، کارآفرینان، فارغ التحصیلان دانشگاهی و مشارکت و تعاون در توسعه فضای تولید، درآمد و اقتصاد را باید افزایش داد.
حق کهگیلویه و بویراحمد ادا نشد
دکتر سید کمال الدین نیک روش استاندار سال 58 استان هم در این همایش گفت: رضا شاه و محمدرضا شاه زورش به کهگیلویه و بویراحمد که نرسید هیچ، در کهگیلویه و بویراحمد شکست هم خورد و زهرش را به این استان ریخت.
وی اظهار داشت: کهگیلویه وبویراحمد هرچه داشت پیش از انقلاب در انقلاب و بعد از انقلاب، دوران دفاع مقدس برای جمهوری اسلامی، نظام و رهبری در طبق اخلاص گذاشت.
نیک روش ادامه داد: البته حق کهگیلویه و بویراحمد ادا نشده زیرا عمق نداری ها بالا بود و باید بیشتر به آن توجه می شد که نشد.
وضعیت استان برای رسیدن به توسعه امیدوار کننده است
استاندار کنونی همدان نیز در این همایش با گرامی داشت یاد مرحوم آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی گفت: اگر وجود آیت الله ملک حسینی(ره) نبود خیلی از کارها و عمران و آبادانی در استان انجام نمی شد.
محمد ناصر نیکبخت افزود: شرایط برای توسعه این استان بسیار فراهم است و وضعیت استان برای رسیدن به توسعه امیدوار کننده است.
وی بیان داشت: استاندار استان برنامه های خوبی برای توسعه دارد و وجود آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی و حمایت های بی دریغ او از سیستم اجرایی نعمتی برای استان است.
نیکبخت قوم گرایی و جناح بندی را در استان نکوهش کرد و گفت: خط کشی های مختلف مهمترین مانع بر توسعه استان است.
وی همچنین اظهار داشت: خدا به استان های دیگر دشت داد اما هرچه کوه بود نصیب کهگیلویه وبویراحمد شد و باید از این نعمت استفاده خاص خود را داشت.
وی افزود: کهگیلویه وبویراحمد باغچه ای از زیبائی های گردشگری بخصوص اکوتوریسم بوده و پنج استان قدر و برخوردار به کهگیلویه وبویراحمد وصل است، سرریز گردشگری وارسال مستقیم گردشگر از این استان ها به تحرک توسعه آن می انجامد.
نیک بخت تاکید کرد: در حوزه نفت و گاز صنایع وابسته پیگیری شود از مزیت های پایین دستی عسلویه بهره گرفته شود.
وی تصریح کرد: باید طرح آمایش سرزمین تبیین و تدوین و نقشه راه استان شود تا از ورود به بی راهه ها، خروج از مسیر حرکت و هدر روی انرژی، منابع، زمان و فرصت ها جلوگیری شود.
ایجاد زیرساختها بستر توسعه استان است
قوام نوذری استاندارکهگیلویه وبویراحمد در سال های 87 تا90 نیز در این همایش گفت: ایجاد زیرساختها بستر توسعه استان است و نباید در این زمینه دچار عقب ماندگی بود.
وی بیان داشت: باید دستی از دولت در پشت مدیریت استان قرار بگیرد و آب و گیاهان دارویی به گردشگری استان پیوند زده شود.
وی اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد با حجم منابع، ظرفیت و توانمندی ها ظرفیت چندین برابری جمعیت خود را دارد و با نهضت سرمایه گذاری می تواند به عسلویه دوم تبدیل شود.
به گفته نوذری، استان می تواند به جای خوبی برسد اگر ازتحرک و اندوخته فکری نخبگانی که در سطح ملی و استانی دارد و با مطالعه، تحقیق و پژوهش و هم افزایی راه چگونه بهره گیری از منابع نفت و گاز، آب و گردشگری را بکار گیرد.
نوذری، سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز و پیگیری قول و قرادادها در دولت های گذشته در این خصوص، کاربری شهرستان گچساران به عنوان منطقه ویژه اقتصادی، عدم غفلت از برنامه ریزهای علمی و مطالعه شده و سیاست گذاری های زمانبر را از ضرورت های تحول ساز در استان برشمرد.
وی تصریح کرد: در شرایطی که متولیان جامعه سلامت دردنیا و کشور به سمت گیاهان دارویی حرکت می کنند، وجود یک هزار گونه گیاهی که برخی نادرند می تواند زمینه اشتغال و تولید را در کوتاه مدت و با هزینه نه چندان زیاد فراهم نماید و بعلاوه پیوند گیاهان دارویی با گردشگری به این صنعت رونق می بخشد.
جذب فاینانس داخلی و خارجی در استان
یکی دیگر از استانداران ادوار استان نیز در این همایش گفت: هم اکنون استان با محدودیت های اعتباری مواجه است اما روشهای مختلفی برای تامین منابع در کشور وجود دارد.
صمد رجاء افزود: فاینانس داخلی و خارجی یکی از روشها برای تامین منابع پروژه های عمرانی است و هیچ محدودیتی در این رابطه وجود ندارد.
وی همچنین عبور دو آزاد راه مهم از استان را فرصتی برای استان دانست و اظهار داشت: این دو آزادراه می تواند زمینه رابرای توسعه استان ایجاد کند.
باید با تفکری استانی کهگیلویه و بویراحمد را ساخت
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دولت هشتم نیز در این همایش این استان را استانی زیبا، مستعد و بسیار پر افتخار دانست و گفت: حماسه، اخلاص و صداقت در این استان موج می زند.
وی بیان کرد: مدیران و نمایندگان کنونی استان عزمی راسخ برای توسعه استان دارند و باید با تفکری استانی کهگیلویه و بویراحمد را بسازند.
دوستی اظهار داشت: با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نفت و گاز در جنوب استان و منطقه ویژه گردشگری در شمال استان می توان زمینه را برای توسعه مهیا کرد.
وی تصریح کرد: اداره کردن یک استان هنر نیست بلکه هنر آنست که آن را متحول کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، اولین همایش استانداران ادوار کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد تا گامی محکم باشد برای توسعه استانی که سالهاست از محرومیت تاریخی رنج می برد و هنوز هیچ نسخه ای این درد را درمان نکرده است.
نظر شما